Voeding

 

Goede voeding is essentieel voor gezonde en blije dieren. In elke levensfase krijgt het varken voer, dat is afgestemd op de behoefte. Varkens eten in principe alles. Onze varkens krijgen - naast voer in de vorm van droge, geperste korrels* – dan ook ruwvoer zoals snijmaïs en graskuil. Daarnaast kunnen ze op ’t Leegveld de hele dag lekker met hun neus de grond omwoelen, op zoek naar wormen, insecten en ander eetbaar materiaal zoals gras, wortels, knollen, zaden, fruit en bessen. De wroetschijf van het varken is gevoelig, maar ook sterk. Een mooi weiland is binnen de kortste keren omgeploegd! Maar omdat wij onze varkens bijvoeren worden ze vanzelf alleen maar luier. Hierdoor spenderen ze minder van hun actieve tijd aan wroeten, grazen en scharrelen waardoor het weiland zoveel mogelijk gespaard blijft.

 

*Onze mengvoerleverancier heeft een erkenning voor Good Manufaturing Practice International. Dit is een waarborg voor een goede basiskwaliteit, is gebaseerd op ISO-9001 en voldoet aan de eisen van het HACCP-kwaliteitssysteem.

 

Onder voeding verstaan wij ook water. Wij zorgen ervoor dat onze varkens altijd vrij toegang hebben tot vers en schoon drinkwater.