- When you fill it with positive thoughts, your life will start to change -

Wat is hypnose?

Hypnose is een diepe ontspannen toestand - zowel fysiek als mentaal - waarbij een directe toegang bestaat tot het onderbewustzijn. Als je onder hypnose bent, neem je echter nog wél alles waar en je bent dus niet buiten bewustzijn, zoals vaak wordt gedacht. Het geconcentreerd lezen van een boek - waardoor je alles om je heen vergeet - is in principe al hypnose.

En soms herinner je je na het autorijden niet meer alles van de rit. Ook dat is een vorm van hypnose. Hypnose is dus geen slaap. Je bent gewoon bij bewustzijn, hoort alles en bent volledig in controle.

Toegang tot het onderbewustzijn

Het is bewezen dat de oorzaken van klachten en problemen niet te vinden zijn in het bewustzijn, maar vooral in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn vormt namelijk de basis van ons gedrag en onze emoties. Het bevat alle informatie over de manier waarop wij denken, ervaren, voelen en ons uiten. De programmering van het onderbewustzijn gaat je leven lang door en heeft als grootste doel het beschermen van lichaam en geest. Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijks leven moeilijk omdat we daar ons bewustzijn voor gebruiken. Hypnose biedt de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn en daarmee problemen en klachten op te lossen.

Resultaat 

Wanneer je volledig bereid bent in hypnose te gaan, dan kan ik je als hypnotiseur in een staat van trance brengen waarin veranderingen in het onderbewustzijn kunnen worden gerealiseerd. Dankzij hypnose omzeilen we de kritische factor

- behorende tot het bewustzijn - en geven we acceptabele suggesties die direct in het onderbewustzijn worden opgenomen.

De directe toegang tot het onderbewuste vormt hierbij de oplossing om de gewenste veranderingen op een uiterst effectieve, snelle en bovenal veilige manier door te voeren.

Bekijk hier de promofilm van Hypnose Vereniging Nederland (HVNL):